Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åsa Direnius, verksamhetsutvecklare på Ronneby Kunskapskälla, säger att den som blir arbetsterapeut kan räkna med jobb. Foto: Philip Nilsson/SVT

Ny utbildning i Ronneby – fler utbildas till arbetsterapeuter

Publicerad

Behovet av arbetsterapeuter är stort, såväl i Blekinge som i resten av landet. Därför startas en treårig utbildning i Ronneby nästa höst.

Det är i samarbete med Jönköping University som Ronneby Kunskapskälla erbjuder 8-10 personer möjligheten att studera på arbetsterapeutprogrammet. Åsa Direnius är verksamhetsutvecklare på Ronneby Kunskapskälla och tror att det är högst troligt att en nyexaminerad arbetsterapeut inte behöver leta efter jobb särskilt länge.

– Det här är verkligen ett framtidsyrke, det finns jättestora behov på arbetsmarknaden, säger hon.

Distansundervisning

Trots att det treåriga högskoleprogrammet egentligen äger rum i Jönköping University ska det finnas möjligheter att läsa kurserna från Ronneby.

– Vi kommer använda oss av skärmar och andra tekniska lösningar för att man ska kunna delta i föreläsningar och seminarier på distans, säger Åsa Direnius.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.