SVT-reportern Cajsa Bengtsson på platsen i Olofström där det brunnit. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Nya bränder i Olofström – extra polisbevakning i området

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdag har räddningstjänsten återigen fått rycka ut på misstänkt anlagda bränder. I natt brann en bil med husvagn på en parkering vid Ekerydsskolan i Olofström.

Det var vid 01.30-tiden som SOS Alarm larmades om branden vid Ekerydsskolan i Olofström. Enligt polisen var det en bil som brann. Även en husvagn ska ha skadats av branden.

När polispatrullen var på plats uppmärksammar de att det även brinner på en bänk vid skolgården, samt i en papperskorg. Bränderna misstänks vara anlagda. Polisen har anmält händelserna som skadegörelse.

Bränderna i Olofström

Polisen agerar

I söndags larmades räddningstjänsten till tre bränder på kort tid, bland annat en gräsbrand vid Nordenbergsskolan och en bilbrand på Idrottsvägen.

På grund av händelserna har polis och Olofströms kommun satt ut extrabevakning i området. Kommunen ska under torsdagen hålla ett möte i samråd med räddningspersonal om situationen och även polisen har en dialog med kommunen.

– Vi stämmer av så att vi får samma lägesbild och delger hur vi jobbar tillsammans. Vi har en extra närvaro men jag kan inte säga på detaljnivå hur mycket, säger polisen George Nilsson.

Parkeringen vid Ekerydsskolan i Olofström där det brunnit under natten mot onsdag. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränderna i Olofström

Mer i ämnet