På årets prideparad i Karlskrona har fått mer stöd av kommunen och sponsorer. Foto: SVT

Nya överraskningar väntar Karlskrona Pride

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona Pride lägger i år extra fokus på paraden. Med ny paradväg och flera överraskningar hoppas arrangörerna på en större folkfest än någonsin.

Den 29/5 drar 2017 års Karlskrona Pride igång. Den här gången satsar man extra mycket på paraden som kommer att gå av stapeln på lördagen den 3 juni.

– I år har vi valt att satsa väldigt väldigt mycket på paraden. Det är ändå den som samlar mest människor och som är höjdpunkten på hela veckan, säger Sophia Ahlin, ordförande i Karlskrona Pride.

– Förutom det som man har fått uppleva tidigare, så hoppas vi att det ska bli en ännu bättre parad i år.

Stöd från skolelever

Karlskrona Pride har i år fått mer stöd av kommunen än tidigare och redan nu har man fått in flera sponsorer, bland annat några skolelever som skänkt sitt överskott efter en musikal till evemenaget.

– Det är det som är avgörande för att vi ska kunna driva vår verksamhet. Vad gäller paraden så har vi verkligen satt oss ner och funderat på vad som är den bästa paradvägen, så inför i år har vi ändrat en del, säger Sophia Ahlin.

Även uppsamlingsplatsen kommer att vara annorlunda från tidigare år. Nu kommer parad-deltagarna att mötas upp på Stumholmen.

– Det kommer bli en roligare och peppigare uppsamling. Vi har väl tänkt att vi ska försöka utöka programmet. också – innan, under och efter paraden. Det kommer hända någonting mer än bara ett tal, om man säger så.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.