Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: William Juhlin/SVT

Nye klubbchefen om Mjällby AIF:s framtid: ”Vi är långt ifrån klara”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan den 8 augusti heter Mjällby AIF:s klubbchef Jacob Lennartsson.

– Eftersom jag har så starka band till föreningen känner jag en stor stolthet över att få en roll med så mycket ansvar. Jag känner en glädje och iver att få kicka igång nu på riktigt, säger han.

Sedan återkomsten till Allsvenskan år 2020 har Mjällby AIF varit en av seriens stora positiva överraskningar. Den första säsongen 2020 slutade med en femteplats i serien, vilket följdes upp med en niondeplats ifjol. I år har laget fortsatt gått starkt och efter 17 spelade matcher ligger MAIF åtta i Allsvenskan.

God ekonomi efter framgångar

De senaste årens framgångar har enligt nye klubbchefen Jacob Lennartsson inneburit nya ekonomiska möjligheter för MAIF.

– Vår ekonomi är nu väldigt god med Mjällbys mått mätt. Det gör att vi kan investera både på ungdomssidan och i vårt A-lag och på det sättet gå framåt som förening, säger han.

”Långt ifrån klara”

Även om klubben har lyckats väl de senaste åren menar Jacob Lennartsson att klubben vill fortsätta att utvecklas.

– Vi är långt ifrån klara. Vi har många delar som vi kan bli bättre på men just nu är Mjällby AIF en väldigt välmående förening.

Hör Jacob Lennartsson berätta om klubbens framtidsplaner i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.