Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nytt besked om simhallen – mer bad till Sölvesborgarna Foto: SVT

Nytt besked om simhallen – mer bad till Sölvesborgarna

Uppdaterad
Publicerad

Idag kom ett nytt besked om den omdiskuterade simhallen på Valjeviken. Samstyret vill nu lägga totalt 1,8 miljoner på att badet ska vara mer öppet för allmänheten.

Turerna om simhallen har varit många. Kommunen och Valjeviken har tidigare samarbetat om badet, men den 1 januari 2015 stängdes badet för allmänheten. Avtalet för att hålla simhallen öppen skulle kosta 4,8 miljoner, vilket politikerna tyckte var för dyrt.

När Samstyret tog över 2018 tecknades ett tillfälligt avtal på fem månader och badet öppnade en gång i veckan för pensionärer. Efter årsskiftet öppnades simhallen även för allmänheten, som har kunnat besöka badet en gång i veckan.

13 timmar i veckan

En miljon lade Samstyret på de utökade öppettiderna och nu, i och med det nya avtalet, utökar de med 800 000 kronor för att hålla badet öppet även på lördagar.

– Det ger oss möjlighet att erbjuda Sölvesborgs kommuns invånare ännu mer badtid än tidigare, något vi vet uppskattas, säger kommunalrådet Louise Erixon (SD).

Från att ha varit öppet åtta timmar i veckan ska det utökas till 13 timmar. Badet ska också hålla ytterligare en timma öppet för elever på särskolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sölvesborg

Mer i ämnet