Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Youssef Shaheen på ekonomiprogrammet är kritisk till den korta tid man som elev har på sig att hämta ut en tallrik i den nya automaten. Foto: Karin Karltun/SVT

Nytt lunchsystem på Väggaskolan kritiseras av eleverna

Uppdaterad
Publicerad

Det nya lunchsystemet på Väggaskolan i Karlshamn kritiseras av flera elever. Det skulle leda till färre antal elever i matsalen och bättre matro, men resultatet blev det motsatta.

– Det blir alltid jättelång kö och det är rätt stressigt att hinna äta, säger David Ljungström på fordonsprogrammet. 

Efter att personalen i matsalen på Väggaskolan upplevt stor stress i samband med serveringen har det införts ett nytt lunchsystem. Eleverna har tilldelats passerkort som endast släpper in eleverna i matsalen en utsatt tid. Eleven kan via sitt kort få ut en tallrik ur en speciell automat och på så sätt blir inte matsalen överbelastad.

– Införandet handlar om att förbättra måltidsmiljön och arbetsmiljön för kökspersonalen, säger skolans intendent Andreas Saleskog.

”Det är tråkigt”

Flera av eleverna som SVT pratar med upplever stress kopplat till det nya lunchsystemet. En av dem är Youssef Shaheen på ekonomiprogrammet.

– Jag tycker det är tråkigt för man får bara äta med sin klass. Och det är stressigt att hinna äta på 20 minuter.

Har ni missat att hinna äta någon gång?

– Nej, inte ännu.

Tror du det kommer bli så?

– Ja, det tror jag om det fortsätter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.