Foto: TT

Nytt rån mot butik i Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en butik i Karlshamn utsattes för ett rån under lördagskvällen. Det är det tredje rånet i västra Blekinge inom loppet av ett dygn.

Två maskerade män som var beväpnade med en större kniv rånade en butik på Ronnebygatan i centrala Karlshamn straxt efter klockan nio på lördagskvällen. 

– Det var på samma gata som det rån som inträffade på lördagsförmiddagen. Vilket är uppseendeväckande, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral i Region Syd.

Rånarna tvingade till sig pengar och försvann sedan från platsen i en bil. 

Ingen koppling mellan händelserna

Polisen har i nuläget inte kopplat ihop de båda rånen.

– I det första rånet var det en gärningsperson och i det andra två gärningspersoner. Det är klart att vi undersöker sambandet, men vi har inte kopplat ihop de båda rånen i nuläget, säger Kim Hild.

Polisen har inte gripit någon misstänkt gärningsman i något av fallen.

Även i Sölvesborgs kommun, vid en bensinmack i Mjällby, inträffade ett rån under lördagen. En väktare ska då ha fått sin bil sönderslagen. Inte heller här har polisen lyckats gripa någon gärningsperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.