Nytt storbråk inom SD

Uppdaterad
Publicerad

KARLSKRONA | Återigen leder ett inlägg på Facebook till bråk inom Sverigedemokraterna i Blekinge. Partiets Karlskronaordförande Christopher Larsson får nu skarp kritik av distriktets Ola Svensson.

Bara några dagar innan Karlskronas Sverigedemokrater håller sitt årsmöte blossar en ny Facebookstrid upp i partiet. Ena parten är nuvarande ordförande Christopher Larsson som i ett inlägg för en tid sedan skrivit en rad ”påståenden” om muslimska terrorister.

”Alla verkar undra varför muslimska terrorister är så snabba att begå självmord... Låt oss titta på lite fakta om muslimer”...börjar inlägget.

Därefter radar Christopher Larsson upp ett antal så kallade ”fakta”, till exempel att terroristerna ska ha ”mer än en svärmor” och ”Du kan inte tvätta av lukten av åsna”.

Sverigedemokraternas distriktsordförande Ola Svensson är starkt kritisk till inlägget. För några veckor sedan tog han avstånd från partivännen Paul Cederholms agerande på Facebook efter denne ”gillat” en kontroversiell film.

– Om man tyckte att det var omdömeslöst att Paul Cederholm tryckte på en gilla-knapp, så är detta än mer omdömeslöst med tanke på den roll Christopher Larsson har i partiet i Karlskrona, säger Ola Svensson.

Christopher Larsson säger att statusuppdateringen bara handlade om ett skämt och det han gör på Facebook gör han som privatperson.

– Det har ingenting med någonting att göra, säger han.

Ola Svensson kommer att ta upp det inträffade i partiets distriktsstyrelse, som kan bestämma att skicka frågan om uteslutning av Christopher Larsson vidare till partiets centrala medlemsutskott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.