Peter Christenson, sportchef i FK Karlskrona, tror att laget bärgar nytt division 1-kontrakt. Foto: SVT

Bäddat för kvaldramatik – ödesmatch väntar FKK

Publicerad

I morgon avgörs det om FK Karlskrona spelar i fotbollens divison 1 nästa säsong – eller om det blir degradering. För att säkra nytt kontrakt räcker det med att vinna med 1-0 mot kvalmotståndaren Trollhättan.

– Det är en viktig match för oss och det är naturligtvis viktigt för oss som klubb att vi stannar kvar i division 1. Det utgår vi ifrån, vi är eniga om att vi ska klara det här, säger Peter Christenson, sportchef i klubben.

Första kvalmatchen som spelades i Trollhättan i veckan förlorade FKK med 2-1 men hade i en stor del av matchen spelövertag och att göra mål på bortaplan var viktigt, enligt Peter Christenson,

– Det har varit lite stolpe ut hela säsongen. Trots ett spelövertag låg vi ändå under med ett mål efter första halvlek.

Stora ändringar

Förra säsongen slutade laget sexa i serien och varför det gått så trögt det här året kan bero på att flera nyckelspelare varit långtidsskadade.

– Vi har under säsongen fått ändra mycket i truppen. Sedan är det så att marginalerna är väldigt små under mittenskiktet. Det var en tuff säsong redan i fjol fast det inte syntes i tabellen, säger Peter Christenson.

Satsar på talanger

Om FK Karlskrona ändå skulle förlora på lördag och få spela i division två nästa år så innebär det inte någon större ekonomisk skillnad – men lönekontrakten omförhandlas.

– Oavsett hur det går kommer vi att pressa budgeten inför nästa år och det har vi lösningar på. Men det är klart att det finns spelare vi vill behålla om vi är kvar i ettan. Oavsett division ska vi att satsa på egna förmågor. Vi har sju-åtta spelare mellan 16 och 18 år som kommer att ingå i A-truppen, säger Peter Christenson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.