Foto: TT

Officer anmäls för sextrakasserier på julfest

Uppdaterad
Publicerad

En officer inom flottan i Blekinge ska ha utsatt en kvinnlig sjöman för sexuella trakasserier på en julfest. Nu anmäls detta till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd.

Det var på en julfest i december förra året som en officer inom flottan ska ha utsatt den kvinnliga sjömannen för sexuella trakasserier. Det uppger den ansvarige flottiljchefen i en anmälan till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd, som Nyhetsbyrån Siren tagit del av.

När arbetsgivaren fick veta om trakasserierna genomfördes samtal med alla inblandade och både kvinnan och officeren har erbjudits samtalshjälp från chefer och företagshälsovård.

Arbetsgivaren skriver i anmälan att man har förtroende för officeren som yrkesman men att man ser att han har haft ett beteende mot en sjöman som ingen anställd i Försvarsmakten ska tolerera på sin arbetsplats.

Disciplinära åtgärder förslås nu för den anmälda officeren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.