Foto: SVT/Erik Alfredsson

Ökat hundintresse under pandemin märks av i Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Även i Blekinge märks det ökade hundintresset av under coronapandemin. Hunduppfödare blir nerringda av folk som vill ha valpar, och hundkurserna blir snabbt fullbokade.

– Det viktiga är att man planerar mer för framtiden, och inte bara för de veckor eller månader man ska vara hemma, säger Inga-Lill Persson, vice ordförande i Blekinge Kennelklubb.

Coronapandemin och att fler jobbar hemifrån har medfört att många väljer att skaffa hundvalp. Hittills i år har nio procent fler hundar registrerats hos Jordbruksverket, jämfört med vid samma tid förra året. Och även i Blekinge märks intresset av.

– Uppfödare i vårt län är nerringda, mejlade och smsade av folk som vill ha valpar. De märker verkligen av det, säger Inga-Lill Persson, vice ordförande i Blekinge Kennelklubb.

Följ med på hundkurs på Sturkö i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.