Omfattande skadegörelse av busskurer i Blekinge. Foto: Blekingetrafiken

Omfattande sabotage – drygt 30 busskurer sönderslagna

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 30 busshållskurer runtom i Blekinge har under helgen vandaliserats, något som väntas kosta flera hundra tusen kronor att laga. Blekingetrafiken har polisanmält händelserna.

– Det är så onödigt att hålla på att förstöra, säger Torbjörn Marath, driftansvarig på Blekingetrafiken.

På måndagsförmiddagen hade Blekingetrafiken fått till sig att minst 32 busshållskurer i Karlskrona, Karlshamn och Sölvesborgs har vandaliserats. Detta innebär att de drygt 60 glasrutor som krossas måste lagas.

– Jag blir irriterad och tycker det är dåligt att slå sönder och förstöra. Det här är pengar som kunde använts till något annat, säger Torbjörn Marath på Blekingetrafiken.

Dyr nota

Torbjörn Marath säger att det kommer bli en dyr nota för Blekingetrafiken att laga busskurerna.

– Jag skulle tippa på ett par hundra tusen. Det är rätt mycket pengar som man får kasta ut, säger han.

Är polisanmält

Blekingetrafiken har polisanmält händelserna och arbetar nu med att städa upp förstörelsen.

– Nu är vår entreprenör ute och sopar upp glassplitter så att resenärer och djur inte ska få det i sig eller på sig, säger Torbjörn Matath.

Har ni varit med om så omfattande skadegörelse förut?

– Vi hade ett liknande fall i höstas i Karlshamn där man förstörde massa busskurer men detta är rätt mycket. Det är så onödigt att hålla på att förstöra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.