Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klipopet ger Miroslav Milurovic (S) sin syn på socialjouren i Olofström och den kritik som riktats mot honom. Foto: SVT

Omstridde Olofströmspolitikern svarar på kritiken: ”Definitivt rätt kompetens”

Uppdaterad
Publicerad

Nu välkomnar socialnämndens ordförande Miroslav Milurovic (S) beslutet att Olofströms kommun ansluter sig till den socialjour som samordnas av Kristianstad kommun.

Tidigare har Milurovic enligt uppgift varit emot förslaget.

Enligt både moderate oppositionspolitikern Patrik Krupa och socialförvaltningschef Robert Schelin har det sedan länge funnits en önskan att se över lösningen för socialjouren i Olofström. Förslaget ska dock enligt uppgift ha blockerats av socialnämndens ordförande Miroslav Milurovic (S), som hävdar att han inte mottagit något sådant förslag tidigare.

– Jag får backa tillbaka tio år i tiden och har inte sett att den frågan varit uppe en enda gång, säger han.

Bra lösning

Miroslav Milurovic säger till SVT att han är nöjd med den nya lösningen kring socialjouren.

– Det sparar pengar och vi får en väldigt bra täckning.

”Rätt kompetens för uppdraget”

Milurovic, som på egen hand agerat socialjour under de senaste tio åren, svarar också på den kritik som riktats mot honom och hans kompetens för uppdraget.

– Jag anser definitivt att jag är kompetent nog, säger han.

Tystnadskultur

I en intern kommunal utredning vittnar flera personer i Olofströms socialförvaltning om en tystnadskultur, där man inte vågat lyfta fram missförhållanden. Detta för att man fruktat hårda repressalier från Miroslav Milurovic (S). Han utreds även av Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

– Jag kommenterar ingenting förrän IVO är färdig med sin utredning, säger Miroslav Milurovic.

I klippet hör du Miroslav Milurovic (S) kommentera socialjourens framtid i Olofström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.