Kaj Joelsson (S) polisanmäls av Sverigedemokraterna i Olofström, då de menar att han har agerat felaktigt i samband med ett fastighetsköp. Foto: SVT

Ordförande i bostadsbolag polisanmäls för fastighetsaffär

Publicerad

Olofströmshus ordförande Kaj Joelsson (S) polisanmäls efter turerna kring köpet av gästgivaregården i Jämshög. Det är Sverigedemokraterna i Olofström som anmäler honom för brott mot aktiebolagslagen. Det skriver BLT.

Bakgrunden är att styrelsen i det kommunala bostadsbolaget Olofströmshus godkände ett köp av Jämshögs Gästgivaregård för 2,1 miljoner. Moderaterna har protesterat mot beslutet och menar att det strider mot kommunens ägardirektiv. Enligt direktivet ska köp eller försäljning där värdet överstiger en miljon, godkännas av kommunstyrelsen.

Och nu har även Sverigedemokraterna i Olofström reagerat. Under måndagen har de polisanmält ordföranden i Olofströmshus Kaj Joelsson för brott mot aktiebolagslagen, då de menar att det fanns brister i informationen om köpet och att styrelsen skulle ha fått ett skriftligt underlag innan köpet godkändes, skriver BLT.

Enligt tidningen kan köpet gå tillbaka om det inte godkänns på kommunfullmäktiges nästa möte då de i efterhand har lagt till en klausul i köpekontraktet.

Kaj Joelsson säger till SVT Nyheter Blekinge att han inte vill göra några uttalanden innan kommunfullmäktiges beslut den 2 december.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer