Hör Ulf Appelqvist, verksamhetsutvecklare på Musik i Blekinge, berätta mer om satsningar för att få folk att stanna i musikbranschen. Foto: SVT

Krisen krymper musikbranschen – jobb kan försvinna helt

Publicerad

När coronakrisen krymper musikbranschen finns en oro för att jobben inte kommer tillbaka. Ulf Appelqvist, verksamhetsutvecklare på Musik i Blekinge, tycker det är viktigare än någonsin att anordna evenemang digitalt där artister kan behålla kontakten med publiken.

Coronakrisen drar ut på tiden och de ekonomiska smällarna mot musikbranschen är hårda.

– Den har drabbat musikbranschen enormt. Allt är helt stopp för dem som lever på att spela på scener och festivaler, säger Ulf Appelqvist.

Arbetstillfällen försvinner

Nu är han orolig för att arbetstillfällena som försvinner från musikbranschen under coronakrisen inte kommer tillbaka.

– Vi har märkt att det är många som lämnar det här yrket helt och hållet, säger Ulf Appelqvist.

”Uppleva en livekänsla”

Han tycker att det är viktigare än någonsin att anordna konserter digitalt där artister och publik kan behålla kontakten.

– Ett exempel är att vi har vi skapat ”Scenkanalen Blekinge”, där musiker får spela och får gage och publiken kan uppleva en livekänsla eller titta på det i efterhand, säger Ulf Appelqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.