Ortopedmottagningen i Karlskrona och Karlshamn har bäst tillgänglighet i Sverige. Väntetiden har minskat med nästan 80 procent det senaste året. Foto: SVT/Region Blekinge

Ortopeden i Blekinge har bäst tillgänglighet i landet

Uppdaterad
Publicerad

Ortopedmottagningen i Karlskrona och Karlshamn har bäst tillgänglighet i Sverige.

Detta meddelar Region Blekinge efter att väntetiden det senaste året har minskat med nästan 80 procent.

I början av 2022 var vårdköerna långa och 1900 personer stod i kö till ett första besök hos ortopedmottagningen i Karlskrona och Karlshamn. I dag är den siffran nere på 300 personer. 

– Framgångsfaktorerna har varit flera, men en viktig del har varit att starta så kallade remissmottagningar där läkaren bara träffar nya patienter, säger avdelningschef Catharina Ericsson.

För att minska vårdköerna har man också omfördelat en stor del av administrationen. Tidigare var det sjuksköterskornas uppgift att boka in nya besök, vilket nu i stället sköts av en medicinsk sekreterare på mottagningen. Detta har inneburit att sjuksköterskorna nu kan lägga mer tid på patientmöten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.