Det är ännu oklart om artisten Gunhild Carling upptäder i Karlskrona, uppger Lenny Mostberg, chef för Kulturskolan. Foto: TT och SVT

Osäkert kring samarbetet med Gunhild Carling

Uppdaterad
Publicerad

I januari skulle artisten Gunhild Carling återvända till Karlskrona och det skulle ske i samarbete med Kulturskolan. Men nu är det osäkert om det blir av.

Den senaste tiden har det blåst mycket kring familjen Carling. Framför kring bröderna Max och Ulf som har protesterat kring ett flyktingboende i Ingelsträde i Höganäs kommun. Båda är medlemmar i bandet Carling Family Band tillsammans med Gunhild Carling.

För några veckor sedan berättade Hallands Nyheter att Gunhild Carlings pappa, Hans Carling, också han jazzmusiker och en del av familjeorkestern, har en bakgrund i naziströrelsen, där han var en tongivande talare på 1990-talet. Han lämnade senare rörelsen.

Gunhild Carling har tagit avstånd från uttalandena. Men under onsdagen tog Kulturskolan i Gävle beslutet att avbryta det planerade samarbetet med henne.

”Vi avvaktar med beslut”

För knappt en månad sedan inledde Kulturskolan i Karlskrona samarbete med Gunhild Carling. Det är planerat att artisten ska uppträda i Karlskrona den 16 januari. Det ska då ske i samarbete med musikeleverna på Kulturskolan. Men det är osäkert om det blir av.

– Vi har diskuterat och följt det noga, men vi har inte tagit ställning till det. Vi avvaktar beslutet till nästa vecka och även vad som händer med de andra kulturskolorna, säger Kulturskolans chef Lenny Mostberg till SVT Nyheter Blekinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.