Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör advokat Markus Segerström berätta om den stämningsansökan mot Ronneby Miljöteknik som har lämnats in av 165 personer. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Över 160 PFAS-drabbade i gemensam aktion i dag – lämnar in samlad stämning

Uppdaterad
Publicerad

På fredagsförmiddagen lämnade 165 personer in en gemensam stämningsansökan mot Ronneby Miljöteknik för att ha fått i sig PFAS i dricksvattnet i Kallinge.

Lördagen 16 december är sista dagen för de som inte ingår i PFAS-föreningen att lämna in en stämning mot Ronneby Miljöteknik gällande PFAS i dricksvattnet, sedan går preskriptionstiden ut.

– Jag hoppas att Miljöteknik inser att de har förlorat i Högsta Domstolen två gånger, att det räcker nu och att det är dags att möta Kallingeborna och komma överens, säger advokat Markus Segerström.

Vattenskandalen i Kallinge

Många bakom stämningen

Han företräder en stor grupp personer som inte ingår i PFAS-föreningen som nu valt att stämma Ronneby Miljöteknik.

– Det har varit hundratals mejl och telefonsamtal. Vi har gjort allt vi kan för att vara tillmötesgående och svara på alla frågor. Det har varit ett jättearbete, säger han om att få ihop stämningsansökan innan preskriptionstiden går ut.

Hör advokaten berätta om stämningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenskandalen i Kallinge

Mer i ämnet