Sjöfartsverket tror att en olycka kan ha inträffat till havs. Foto: Anders Grönlund / Topnews.se

Sökandet efter seglare avbrutet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har sökt med helikopter efter den ensamseglare vars båt hittades utanför Simrimshamn.Fortfarande finns inga spår efter mannen och sökandet har nu avbrutits.

För att sökningarna ska återupptas krävs att polisen får in någon mer information.

– Området där båten hittades är väldigt väl genomsökt både från ytan och luften, säger Daniel Lindblad, presskontakt på Sjöfartsverket.

Segelbåten, som ägs av en man i 60-årsåldern från Karlskrona, hittades drivande norr om Simrishamn på lördagskvällen. Polisen sökte under måndagen efter mannen med helikopter, både över land och till sjöss.

Seglen var satta och motorn igång när båten påträffades. Ett stort sjöräddningspådrag drogs igång, med bland annat en helikopter från F17 i Kallinge.

Vid 2-tiden på natten mellan lördag och söndag avslutades räddningsinsatsen och ärandet lämnades över till polisen med en anmälan om försvunnen person.

– Det är nu skrivet en anmälan och på det har jag efterlyst mannen. Sen får vi helt enkelt invänta och se om vi kan bringa någon mer klarhet i vad som har hänt och framför allt var mannen har tagit vägen, sa Peter Martin, vakthavande befäl vid polisen i Skåne under måndagen.

Mannens anhöriga är underrättade.

– Vi har kommit i kontakt med anhöriga och enligt anhöriga är han ute på ensamsegling i området. Han beskrivs som en mycket van seglare, säger Daniel Lindblad på Sjöfartsverket.

De finns än så länge inget som tyder på att det skulle ha varit fler personer än mannen ombord på segelbåten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.