Pappa åtalas för misshandel av sina söner

Publicerad

Efter att en fest urartat gick mannen upp på övervåningen och slog sina båda sönder, slängde deras tv-spel i golvet och gav sig sedan på styvmamman som försökt avstyra bråket. Nu åtalas mannen i Blekinge tingsrätt för flera fall av misshandel.

Händelsen inträffade strax före jul, då en familj hade fest i Olofströms kommun. Festen ska på något vis ha urartat och mannen i familjen ska argt ha gått upp till barnen som satt på övervåningen och spelade hög musik och tv-spel.

Enligt åtalet ska mannen ha ryckt ut stereon och slängt den i golvet och sedan gett sig på båda barnen med flera slag, i både ansiktet och på kroppen. Mannen ska också ha slängt barnens tv-spel i golvet.

Mannen åtalas nu i Blekinge tingsrätt för misshandel mot båda sina barn, samt mot styvmodern som försökt avstyra det hela.

I samband med att en polispatrull kom till bostaden efter att ha fått larm om misshandeln, upptäcktes också ett vapen i ett öppet skåp i anslutning till barnrummet. Mannen misstänks därför också för vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.