Foto: Johan Nilsson/TT

Pappa höll barn utanför balkongräcke – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En småbarnspappa i 40-årsåldern döms till fyra års fängelse för att under flera år ha misshandlat och hotat sin tidigare sambo.

Överfallen ska ofta ha skett inför parets barn – och ett av barnen hotade mannen att släppa från en balkong.

Åtalet omfattar ett tjugotal tillfällen då mannen, som är i 40-årsåldern, på olika sätt misshandlat, kränkt och hotat sin tidigare sambo. Han ska bland annat ha krossat glas mot hennes huvud, tryckt naglarna i ögonen på henne, kastat knivar mot henne och vid upprepade tillfällen ha knäat, sparkat och slagit henne.

Nekar till brott

Den 11 september 2021 ska pappan dessutom ha hållit parets son utanför ett balkongräcke i parets lägenhet på tredje våningen i Karlskrona.

Mannen nekar till brott och beskriver kvinna som en ”lögnerska”, men i sin dom anser tingsrätten att uppgifterna hon lämnat är trovärdiga.

Relationen har, enligt domen, präglats av våld, hot och svartsjuka. Eftersom barnen i hemmet ofta blivit vittnen till händelserna döms han också för barnfridsbrott.

Fyra års fängelse

Småbarnspappan döms därutöver för en serie andra brott och det framgår av utredningen att han under perioden haft narkotikaproblem.

Mannen döms till fyra års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.