En person hittades död i den utbrunna husvagnen på campingplatsen i Asarum. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Person död i husvagnsbrand på camping

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats död i den husvagn som brunnit på en camping i Asarum. Polisen är kvar på platsen för teknisk undersökning och utreder misstänkt mordbrand.

Det var vid 02-tiden i natt som larmet om en brand i en husvagn kom in till räddningstjänten. Larmet kom från Långasjönäs campingplats i Asarum, i Karlshamns kommun.

Husvagnen var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen, men kunde snabbt släckas.

Hundpatrull söker av terrängen

Strax före klockan sju på tisdagsmorgonen meddelar polisen att en person har hittats död i husvagnen.

Brandorsaken är fortfarande oklar. Polisens tekniker är på plats för att genomföra en teknisk undersökning vid campingplatsen.

Polisen meddelar också att en anmälan om misstänkt mordbrand har upprättas för att utreda vad som ligger bakom branden – och för att kunna utesluta att brott har begåtts.

Platsen är avspärrad och polisen arbetar just nu med att prata med personer i närområdet för att samla in information om händelsen. Hundpatrull har också sökt av terrängen.

Den döde personen är identifierad och anhöriga har underrättats. Enligt uppgift till SVT Nyheter Blekinge handlar det om en man hemmahörande i Karlshamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.