Man avliden efter arbetsplatsolycka i Jämjö

Uppdaterad
Publicerad

En man har avlidit i en arbetsplatsolycka efter att han under tisdagen klämdes fast mellan en lastbil och en balk i Jämjö. Hans anhöriga är underrättade.

Larmet om en fastklämd person inkom klockan 14.45. Räddningstjänsten från Jämjö ryckte ut och fick snabbt sällskap av både ambulans och polis.

– Enligt de första uppgifterna vi får så handlar det om en ganska allvarlig olycka, sa Sara Andersson på polisens ledningscentral på eftermiddagen.

Den drabbade, en man i 50-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus. Senare meddelade polisen att mannen avlidit och att hans anhöriga är underrättade.

Lastbilen är beslagtagen

Polisen har tagit lastbilen i beslag för teknisk undersökning.

– Med anledning av dödsfallet är vi återhållsamma med detaljer. Vi behöver grundligt utreda vad som hänt. Det är en lastbil som öppnas på sidan och vi tittar på om det är några tekniska fel som ligger bakom, sa Sara Andersson, presstalesperson hos polisen under tisdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.