Arkivbild Foto: TT

Person pistolrånad i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

En person ska ha rånats utomhus i Ronneby kommun under söndagskvällen. Gärningsmannen ska ha varit beväpnad med ett skjutvapen, men polis och åklagare är mycket förtegen i ärendet.

Anmälan kom in vid klockan 18 på söndagskvällen. En person ska då ha uppgett att hen blivit rånad av en eller flera pistolbeväpnade personer i Ronneby kommun. Men polisen är mycket förtegen i ärendet.

– Jag kan bekräfta att anmälan har kommit in om grovt rån och övergrepp i rättssak men mer än så kan jag inte säga med hänsyn till förundersökningssekretessen, säger Stephan Söderholm, polisens presstalesperson i region syd.

Hur rånet ska ha gått till eller om någon har skadats framkommer inte.

– Utredningen befinner sig i ett känsligt läge nu, eftersom det precis har hänt. Så jag kommer inte säga någonting i nuläget, säger Stina Brindmark, åklagare och förundersökningsledare i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.