Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sophia Ahlin (M) säger att vårdpersonalen skulle behöva vänta för länge om en ny vårdcentral byggs. Hör mer i videon. Foto: SVT

Plan för ny vårdcentral skrotas – lokaler ska flyttas till modehus

Uppdaterad
Publicerad

Planen att bygga en ny vårdcentral blir inte av. Istället säger Region Blekinges politiska styre att man planerar att hyra lokaler för att driva en vårdcentral centralt i Karlskrona.

Efter flera turer kring var Trossö vårdcentral ska stå lägger Region Blekinge ner planerna på att bygga en ny vårdcentral på Kungsplan. Istället satsar man nu på att ha vårdcentralens lokaler i modehuset Kronan.

– Vi vill ha det i modehuset Kronan för att vara nära dem vi ska vårda, säger Sophia Ahlin (M), finansregionråd på Region Blekinge.

Kan öppna början av 2026

Närhet till människor är dock inte det enda skälet till att hyra istället för att bygga, enligt henne.

– Att bygga en helt ny vårdcentral skulle vara oerhört kostnadsdrivande, sen har vi ett behov av att flytta så snart som möjligt, säger Sophia Ahlin (M).

Hon säger att de hoppas på att vårdcentralen kan tas i bruk i början av 2026.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.