I kväll planerar flera ungdomar att ses i Karlshamn för ett street race. Lokala polisen ser flera problem med den här typen av tillställning. Foto: SVT

Street race misstänks ha hållits i Hallabro

Uppdaterad
Publicerad

I fredags planerade flera ungdomar att ses i Karlshamn för ett street race, något som det bjudits in till via sociala medier. Lokala polisen såg flera problem med tillställningen, speciellt i dessa tider.

På sociala medier har anonyma anordnare bjudit in flera ungdomar till ett street race i Karlshamn. I evenemanget står det att de som vill vara med får information om var träffen kommer att hållas via snapchat.

I gruppen har flera personer delat med sig av bilder på sina bilar som de tänker ställa upp med i tävlingen. Det är närmare ett tusental personer som har visat intresse för det street race som kommer att arrangeras under fredagskvällen.

– Det är svårt att säga om det är ett vanligt fenomen i Blekinge, men vi vet att det förekommer street racing, säger kommmunpolisen George Nilsson.

Inga anmälningar

Nu tror polisen att det misstänkta racet hölls i Hallabro, rapporterar P4 Blekinge.

Enligt kanalen fick polisen flera samtal om att ett hundratal bilar samlats i Hallabro, runt halv elva på fredagskvällen. Inringarna meddelade att det såg ut som ett street race.

Men när polisen anlände till platsen var där bara ett par bilar kvar, och inga anmälningar har upprättats i ärendet.

Risk för skada och smittspridning

Den typ av tillställning som street race är, kan bli brottsligt om man stänger av vägar och bryter mot trafiklagsstiftningar. Generellt kan polisen upplösa en offentlig tillställning om den stör den allmänna ordningen.

I det här fallet kan det köras i höga hastigheter, spelas hög musik samt samlas mycket folk som står farligt nära vägbanan. Men det finns inte bara en risk för att folk skadas, utan polisen menar att det även finns en risk för smittspridning.

– Det här räknas ju som en offentlig sammankomst som man bjuder in till. Här får vi göra en bedömning men det är något vi tar på allvar, sa George Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.