Rasmus Paludan, partiordförande för högerextrema partiet Stram Kurs, under ett annat besök på Frölunda torg i februari. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Paludan får polistillstånd för att demonstrera – på ny plats

Uppdaterad
Publicerad

Den dansk-svenske högerextremisten Rasmus Paludan får tillstånd att demonstrera i Karlskrona på lördag – men på annan plats än önskat. Istället blir det på Sunnadalsvägen.

I veckan ansökte Rasmus Paludan om att få demonstrera i Kungsmarken i Karlskrona intill Islamiska kulturföreningens lokaler mellan 16:30 till 18:30 på lördagseftermiddagen.

Platsen i den ursprungliga ansökan har däremot ändrats av polisen och tillståndet ges nu för möte på Sunnadalsvägen. Exakt var demonstrationen kommer hållas meddelas först under lördagen.

– Bedömningen är att han ansökte vid Islamiska kulturföreningens lokaler men det är inte lämpligt ur ordnings– och säkerhetssynpunkt, säger Thomas Johansson, kommunikatör för polisområde Blekinge.

Inför demonstrationen har polisen avsatt resurser.

– Vi har avsatt resurser som vi anser är tillräckliga, vi väger in hur det sett ut vid andra tillfällen och då har det gått lugnt till, säger Thomas Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer