Polisen utreder samband mellan två rån på kort tid i Ronneby under fredagskvällen. Foto: TT

Två rån i Ronneby på kort tid – polisen tittar på samband

Uppdaterad
Publicerad

En pojke har rånats och slagits vid järnvägsstationen i Ronneby. Enligt polisen ska pojken ha blivit avtvingad sin elscooter innan två unga gärningsmän försvann från platsen. En timme senare rånades två andra pojkar – ännu en gång av två unga gärningsmän.

Vid sextiden på fredagskvällen har en ung pojke, enligt polisen under 15 år, blivit utsatt för ett rån vid järnvägsstationen i Ronneby.

Pojken har blivit slagen och rånad på sin elscooter.

Gärningspersonerna beskrivs som unga i 16-årsåldern och ska ha lämnat platsen på cykel mot Brunnsparken.

Polis är på plats med flera resurser och söker efter de unga gärningspersonerna.

Den utsatta pojken ska inte ha skadats så att han behövt uppsöka vård i samband med händelsen.

Ytterligare personrån strax efter

En timme senare larmas polis om ytterligare ett rån på Reddvägen i Ronneby. Denna gången har två unga gärningsmän med nån form av tillhygge tvingat till sig en mopedbil från två pojkar.

Gärningspersonerna lämnar sedan platsen på mopedbilen men kan tio minuter senare stoppas av polis som tar de två misstänkta i förvar. Båda de förvarstagna pojkarna är under 18 år och en av dem under 15.

Polisen: ”Naturligt att vi tittar på samband”

Det är ännu oklart om någon skadats i samband med det senare rånet men ambulans har skickats till platsen.

– Den skickades direkt för säkerhetsskull vilket vi gör när det är tillhygge inblandat, säger Richard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

Polisen utreder nu om rånen hör samman.

– Det är för tidigt att säga om så är fallet, det faller sig naturligt att vi tittar på samband när det sker inom så kort tid men utredningen måste fortskrida.

Senare på fredagkvällen meddelade polisen att utredningen sker i samråd med åklagare och att de båda misstänkta pojkarna har överlämnats till sociala myndigheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.