Kammaråklagare Lena-Marie Bergström Foto: Henrik Friberg/SVT

Polis och åklagare jagar våldtäktsbevis

Publicerad

De två män som i fredags häktades misstänka för grova våldtäkter i en lägenhet i Karlskrona häktades på den lägre misstankegraden. Orsaken är att polis och åklagare inte hunnit få fram bevis för att våldtäkterna har begåtts.

– Än så länge har vi bara kvinnans vittnesmål och de båda männens och de nekar. Vi har inte hunnit jaga teknisk bevisning och nu har vi till på fredag på oss att presentera tekniska bevis  för en omhäktning, säger kammaråklagare Lena-Marie Bergström.

Om inte åklagaren och polis får fram bevis senast fredag måste Lena-Marie Bergström släppa de misstänkta männen.

Fler våldtäkter

De båda männen, 26 respektive 18 år gamla, greps i tisdags då en kvinna anmälde att de båda männen våldtagit henne under fredagsnatten.

Enligt kvinnans polisanmälan ska den 26-årige mannen ha våldtagit henne ytterligare två gången under april och maj.  Åklagaren rubricerar två av våldtäkterna, däribland dubbelvåldtäkten, som grova.

Den 26-årige mannen är dessutom misstänkt för olaga integritetsintrång och det innebär att han har spridit bilder eller andra uppgifter om kvinnans sexliv på nätet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer