Foto: Sigrid Hallqvist/SVT

Larm om spetsade pålar i Fabbesjön – badplatsen spärrades av

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid 21-tiden på torsdagskvällen som polisen fick in larm om uppstickande pålar i vattnet i Fabbesjön. Polisen spärrade av badplatsen som öppnades under fredagen igen.

Ett par ungdomar larmade polis då de hittade de uppstickande pålarna vid badplatsen. Ungdomarna fick själva upp ett par stycken, men det ska finnas fler. Enligt polisen rubriceras ärendet i nuläget som försök till grov misshandel.

Dykare kommer under förmiddagen att undersöka badplatsen som nu är avspärrad. Enligt räddningstjänsten innebär pålarna stora risker.

– Det är helt ofattbart att man kan syssla med att sätta ner pålar i vattnet där både vuxna och barn badar, säger Stefan Eriksson, insatsledare på Räddningstjänsten Östra Blekinge.

Inga fler föremål funna

Polisen bedömer att de pålar som hittades under torsdagskvällen nyligen har satts dit. Brottsrubriceringen ligger därför kvar och man har i nuläget ingen misstänkt. Under dykningen hittade man dock inga nya pålar, utan bara delar av fundamentet från den tidigare bryggan.

Enligt Stefan Eriksson är det första gången något sådant händer i östra Blekinge.

– Jag kan inte på något vis förstå syftet med det, om man ska avskräckas från att bada eller vad det är. Det kan bli katastrofala följder av det, säger Stefan Eriksson.

Under fredagsförmiddagen uppger polisen att de inte funnit några fler skadliga föremål i vattnet. Därför är avspärrningarna borttagna och det är åter fritt att bada i Fabbesjön.

Vet du mer eller har bilder/filmer? Hör av dig till SVT Nyheter Blekinge på blekinge@svt.se eller ring oss på 0455-160 91.

Foto: SVT/Google Earth

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.