Foto: TT

Polis varnas efter att ha avlossat skott av misstag

Uppdaterad
Publicerad

En polis avslossade av misstag ett skott med en kulsprutepistol inne i ett vapenrum på polisstationen i Karlskrona tidigare i år. Nu får polismannen en varning.

Det var i september i år som en polis skulle hämta ut ett skjutvapen på polisstationen i Karlskrona när han av misstag råkade göra en blindavfyrning varav skottet hamnade i väggen.

Polismannen har själv uppgett till polismyndigheten att han utan att tänka sig för stoppade i ett magasin i vapnet och skulle kontrollera att siktet fungerade. Polisen var ensam i vapenrummet och har uppgett att han blev chockad av händelsen.

Får en varning

En polisanmälan upprättades men åklagarmyndigheten beslutade att inte inleda en förundersökning.

Nu får polisen en varning av personalansvarsnämnden för vådaskottet. Nämnden konstaterar att han varit oaktsam men att påföljden kan stanna vid en varning eftersom skottet avlossades i ett vapenrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.