Polisen har hävt avspärrningarna runt nedslagsplatsen under söndagen. Foto: SVT

Avlidne piloten misstänks för brott

Uppdaterad
Publicerad

Piloten som avled i samband med flygkraschen i Ronneby på lördagen är misstänkt för brott.

– Vi hanterar det som framkallande av fara för annan, och misstanken riktas mot avlidne piloten, säger Evelina Olsson, pressinformatör på polisen i region syd.

– Det är utifrån hur han har landat planet som vi misstänker det.

Hon säger att polisen i första hand utreder händelsen som ett suicidärende, men att man nu alltså också tittar på om något brott begåtts.

– Vi kommer att utreda brottet, för det är vår skyldighet även om den misstänkte är avliden. Vi har målsägande också vars sak ska utredas helt enkelt, säger Evelina Olsson.

”Tragisk händelse”

Polisen har under söndagsmorgonen gjort en teknisk undersökning vid nedslagsplatsen i villaområdet. Man kommer även att prata med fler vittnen under dagen.

Blekinge flygklubb som ägde det kraschade planet samlar under söndagen sina medlemmar tillsammans med ett krishanteringsteam.

– Det är ju svårt att hantera en flygolycka, det gör man inte så ofta. Många känslor är inblandade. Det är en ytterst sorglig och tragisk händelse, säger klubbens vice ordförande Bengt Ottosson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.