Foto: TT

Polisen: ”Ännu ingen gripen efter butiksrånet”

Publicerad

Trots polisens spaningsarbete har man ännu inte hittat några personer som kan kopplas till det butiksrån i Marieberg i Karlskrona under tisdagskvällen. Polisen fortsätter att utreda ärendet.

Det var vid sju-tiden i tisdags kväll som två män rånade en livsmedelsbutik på Gullbernavägen i området Marieberg i Karlskrona. De båda männen ska ha haft varsin större kniv med sig in i affären, när de tog ungefär 4 000 kronor ur kassan. De försvann sedan från platsen, bort mot området Kungsmarken.

Polisen sökte efter personerna fram till halv elva på kvällen. Men inga personer kunde hittas. Så är statusen även under onsdagskvällen.

– Tyvärr har vi inte fått in några nya uppgifter. Man jobbar fortfarande med de tips som har kommit in från förbipasserande, säger Christer Fuxborg på polisens ledningscentral. 

Kan ha varit anonymous-masker

De två männen ska ha burit vita masker under rånet. P4 Blekinge skriver att det rör sig om så kallade Anonymous-masker men detta är inget som polisen kan bekräfta i nuläget.

– Spaningsledningen kan ännu inte se så detaljerat från övervakningsfilmen, menar Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.