Polisen kraftsamlar i Ronneby. Foto: SVT

Extra poliser till Ronneby efter storbråken

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i region Syd omfördelar nu personal för att kunna öka bemanningen i Ronneby. Detta efter att nya bråk har blossat upp de senaste tre dygnen.

Enligt polisen handlar det om två grupperingar som stött samman i stora bråk den senaste veckan. Polisen säger sig ha en hyfsat god uppfattning om hur konstellationerna ser ut och att det inte handlar om etniska grupperingar. Vad bråken handlar om är oklart.

– Vi har inte kunnat klarlägga orsaken, men det skiljer sig lite mot förra året då vi vet att det handlade om utpressningsverksamhet, säger Anna Johansson, yttre befäl  i Ronneby.

Poliser omfördelas

Att det skulle kunna handla om kriminell verksamhet, snarare än om kultur och etnicitet, är inte en tanke som Anna Johansson avvisar. Men hon betonar att man inte har bakgrunden klar för sig. Hon säger också att det är svårt att få inblandade att prata.

Det som nu händer är att polisen kraftsamlar och omfördelar personal till Ronneby. Detta görs under dagen.

– Vi gör en kraftsamling och ser över våra resurser och behovet av specialkompetens här i Ronneby, säger Anna Johansson. Det kommer att finnas fler poliser här från och med idag. Vi tar det här på största allvar.

Inga signaler om nya bråk

Anna Johansson förnekar att man fått signaler om att nya bråk är på gång. Efter det senaste bråket sitter en person häktad misstänkt för grov misshandel och en person vårdas på sjukhus.

Även Ronneby kommun ökar bevakningen genom att från och med idag ta in ett antal extra patrullerande väktare.

– Det gäller att skapa synliga och trygghetsskapande åtgärder, kommenterar kommunikationschef Anna Ekberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.