I klippet ovan berättar polisen mer om hur midsommar sett ut i Blekinge. Foto: SVT/Polisen

Polisen: ”Så var midsommarafton i Blekinge”

Uppdaterad
Publicerad

Årets midsommarfirande har gått väldigt lugnt till i Blekinge. Det menar polisen, som endast behövt göra enstaka ingripande under kvällen och natten. I övriga delar av polisregionen var firandet däremot något stökigare än vanligt.

Under lördagsmorgonen beskriver polisen midsommarafton som väldigt stillsam i Blekinge.

– Det har varit lugnt gällande stök och bråk. Det har inte kommit in några större ärenden, säger Thomas Boking, inre befäl vid polisen i Karlskrona.

Under kvällen och natten har en person i Karlskrona behövt omhändertas för fylleri, och en anmälan om misshandel har upprättats i Asarum.

– Det handlar om två män som börjat bråka på en fest, där en blivit slagen i ansiktet. Ingen behövde frihetsberövas, säger Thomas Boking.

Inbrott i butik

I Karlshamn har även ett inbrott skett i ett bageri på Ronnebygatan under natten, där larmet inkom strax efter klockan 01.30. 

Tre personer ska ha setts tillgripa okänt gods från lokalen och därefter lämnat platsen i en bil.

– Vi har varit i kontakt med ägaren och konstaterat att dörren till lokalen är uppbruten. I nuläget finns ingen misstänkt, men en anmälan om stöld genom inbrott är upprättad, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson.

Mer ärenden än vanligt i övriga regionen

Till skillnad från i Blekinge har midsommarfirandet i övriga delar av polisregion Syd varit något stökigare än vanligt.

– Där har vi haft betydligt mer stök, bråk och fylla än i Blekinge, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.