Anna Johansson, gruppchef hos polisen i Ronneby. Foto: SVT

Polisen ökar närvaron i Ronneby efter kravallerna

Publicerad

Polisen ökar nu sin närvaro i Ronneby efter helgens händelser. Samtidigt ser man i nuläget upploppen som en spontan och enskild händelse, även om man utreder huruvida kopplingar till Malmö kan finnas.

– Det är en spontan isolerad händelse som vi inte såg komma. Man kan dra sina kopplingar till Malmö, men det är inget som jag sitter med detaljkunskaper om. Vi har inte några indikationer på att det ska komma några fortsättningar på det här, säger Anna Johansson, gruppchef hos polisen i Ronneby.

Efter helgen har nu polisen ökat sin närvaro i de centrala delarna av staden.

– Vi kommer försöka synas ännu mer och har mer patruller än vanligt ute. Den här veckan kommer dessutom polisstationen vara öppen varje dag för att allmänheten ska kunna komma in och lämna tips och ställa frågor om de behöver.

Misstänkta från Ronneby

Under helgens kravaller blev också en polis lindrigt skadad.

– Det är illa att polis och allmänhet kommer till skada. Vi ser allvarligt på just sabotage mot blåljuspersonal och våldsamt upplopp, säger Anna Johansson.

Alla utom en av de som varit inblandade i kravallerna är från Ronneby.

– Vissa av de inblandade känner vi till. Namnen är inte okända för oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.