Årets festival var lugn, menar polisen. Foto: TT

Polisen om Sweden Rock: ”En lugn festival”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsnatten klingade de sista tonerna ut från årets upplaga av Sweden Rock. Utöver ett par ärenden har det varit en städad tillställning, menar polisen.

– På det stora hela har det varit en lugn festival, säger Thomas Johansson, pressansvarig vid Polisen.

Under fredagskvällen greps en man med koppling till Hells Angels, misstänkt för grov misshandel. Han anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för misshandeln som ska ha ägt rum vid motorklubbens försäljningstält utanför festivalens entré.

I övrigt har det varit en lugn festival, konstaterar polisen.

Sweden Rock Festival 2023

– Det som sticker ut är den grova misshandeln och ett par andra ärenden som vi håller på att kika mer på, säger Thomas Johansson till SVT Nyheter Blekinge under söndagen.

Tekniskt haveri 

Under festivalen fick även en av polisens drönare ett tekniskt haveri och fördes med vinden ner i en villaträdgård. Drönaren, som är omkring en meter i diameter, landade i gräset framför flera privatpersoner. Ingen person uppges ha skadats och polisen fortsatte sedan övervakningen med andra drönare. 

SVT har även sökt festivalens vice vd Sofia Lindqvist Lacinai för en summering av säkerhetsläget och ytterligare frågor kring Hells Angels närvaro vid festivalen, men utan svar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival 2023

Mer i ämnet