Polisen skulle få se ”avhuggna huvuden” – döms för grovt hot

Publicerad

Mannen hotade poliserna med att de skulle ”få se avhuggna huvuden och sprängda kroppar”. Nu döms han för grovt hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd, till fängelse i ett och ett halvt år.

Det var i mars tidigare i år som mannen, som är i 20-årsåldern, blev omhändertagen av polisen för att han för berusad. 20-åringen uttalade då hot mot polisen och påstod att han är ledare för ett kriminellt nätverk i Karlskrona och att poliserna ska passa sig då de inte vet vad som väntar, eftersom han krigat mot IS.

Han sa också att han visste var en av polisernas barn går på dagis  och var en annan polis mamma jobbar.

Hoten fortsatte dagen efter i samband med när han skulle lämna polisstationen. Då sa han att poliserna skulle ”få se avhuggna huvuden och sprängda kroppar” då han menar att polisen och Sverige är hans fiende och att de ska få se vad som kommer att hända och vad han är kapabel till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.