Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 20-årsåldern hittades skottskadad i benet under lördagskvällen, spela klippet för att höra polisens presstalesperson berätta om händelsen. Foto: Erik Lundmark/SVT, Björn Hansson/Linslusfoto

Ung man skjuten i Karlskrona – hittades utomhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern hittades under lördagskvällen med skottskador utomhus i området Marieberg.

Larmet om händelsen kom strax efter klockan 19. Polis och ambulans larmades till platsen där en man påträffades med skottskador.

– Själva brottet ska ha skett utanför en av portarna till ett flerfamiljshus. Den skadade var vaken och talbar innan han åkte iväg till sjukhus, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisregion Syd.

Polisen följde med den skadade mannen till sjukhuset där de senare kunde hålla förhör med honom. Mannen ska ha blivit skjuten i benet och det rör sig inte om livshotande skador.

Under lördagskvällen tog polisen även in vittnesuppgifter från personer som rört sig i området. En anmälan om  försök till mord och grovt vapenbrott har upprättats. Ingen är i nuläget misstänkt eller frihetsberövad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En bit av gatan där skottlossningen ska ha skett är avspärrad. Foto: Björn Hansson/Linslusfoto

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.