Fd kommunalråd utreds för misstänkt bedrägeri

Uppdaterad
Publicerad

Hässleholms tidigare kommunalråd Bo Anders Thornbergs dubbla ersättningar är nu föremål för en polisutredning.

Efter en anmälan från Karlskroanadvokaten Christer Holmqvist har polisen i nordöstra Skåne inlett in förundersökning om misstänkt bedrägeri.

Det var SVT:s avslöjande om att det moderata före detta kommunalrådet både lyfte pension och samtidigt arbetade som avlönad mäklare som fick Holmqvist att reagera. Den 11 november lämnade han in en polisanmälan mot Thornberg och beskrev det pensionerade kommunalrådets agerande som ”stötande”.

Och i dag bekräftar polisen att en förundersökning nu inletts för att få försöka få svar på om Thornberg gjort sig skyldig till bedrägeri.

– Vi har gått vidare med den anmälan som lämnats eftersom vi gjort en bedömning att det kan finnas grund för en brottsling gärning. Just nu handläggs ärendet av vår utredare som arbetar med bedrägerimål, säger Christer Nilsson, inre befäl vid polisen i nordöstra Skåne.

Enligt Nilsson är det för tillfälligt hög arbetsbelastning vid bedrägeriavdelningen och därför är det i dagsläget oklart när ärendet tas upp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer