Ewa-Gun Westford, polisens pressinformatör i Region Syd. Foto: TT/Arkivbild

Polisen varnar: tjuvar härjar på campingplatserna

Uppdaterad
Publicerad

Ett 50-tal stölder har inträffat på campingplatserna kring festivalen. – Tänk på att hålla era värdesaker nära kroppen, säger Ewa-Gun Westford, polisens pressinformatör i Region Syd,

Under onsdagen inrapporterades 15 stölder på campingplatserna. Och under fredagen trillade ytterligare ett 40-tal in till polisen. Tjuvarna har riktat sig in på kontanter och mobiltelefoner. Stölderna har i många fall skett när folk ligger och sover.

– Det här bekymrar oss. Vi har försökt vara proaktiva på campingplatserna med information och anslag om att vara försiktig , säger Ewa-Gun Westford till SVT Nyheter Blekinge.

– Men det är såklart svårt att ha full kontroll. Det rör sig om stora arealer med mycket folk och ofta är det beckmörkt när man ska ta sig till och från campingplatsen.

Så vad ska man tänka på som campinggäst och festivalbesökare?

– Ta bara med det nödvändigaste i kontant- och kontokortsväg. Och tänk på att hålla värdesakerna nära kroppen. Tillfället gör tjuven.

Hur ser ni på festivalen så här långt?

– Förhållandevis lugn. Det handlar till största delen om berusade personer som vi tar hand om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.