Foto: Thomas Johansson/TT/Arkivbild

Polisens drönare föll ner i villaträdgård

Uppdaterad
Publicerad

En av polisens drönare fick ett tekniskt haveri och fördes med vinden in i en trädgård. Drönaren, som är omkring en meter i diameter, landade i gräset framför flera privatpersoner.

Klockan 14.42 drabbades polisens drönare av ett fel, ett fel som gjorde att dess fallskärm löstes ut. Tanken var att den skulle landa säkert, men istället tog vinden tag i den.

– Den landade i en villaträdgård där flera personer befann sig, men ingen kom till skada. Vi har ett säkerhetssystem på våra drönare för sådana här tillfällen, en fallskärm fälls ut och en hög varningssignal ljuder, säger Thomas Johansson polisens presstalesperson.

Sweden Rock Festival 2023

Tagits i beslag

En utredning om framkallande av fara för annan har inletts och drönaren har tagits i beslag för att undersökas. Initialt stoppade polisen all flygning med drönare över Sweden Rock.

– Men vi fick precis ett godkännande att flyga med våra andra drönare.

Utredningen av händelsen kommer att lämnas över till Särskilda åklagarkammaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival 2023

Mer i ämnet