Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pontus Mattsson är politisk reporter på SVT. I klippet ovan berättar han mer om M:s och SD:s samarbete. Något som finns i minst en handfull kommuner i Sverige i dag. Foto: SVT

SVT-experten: M bryter mot sin egen policy för att styra Sverige

Publicerad

Moderaterna struntar i sin egen policy när de samarbetar med Sverigedemokraterna. Något som M:s partiledning gett sin välsignelse till – allt för att partiet ska få makt i kommunerna.

Det menar SVT:s politiske kommentator Pontus Mattsson.

2006 fattade Moderaterna en policy som säger att de inte ska samarbeta med Sverigedemokraterna. Men policyn har på senare år urholkats.

– Partiledningen har inte gett sitt välsignande i ord, men väl i handling. Man har inte tagit de lokalföreningar som samarbetar med Sverigedemokraterna i örat, säger Pontus Mattsson, politisk kommentator på SVT i Stockholm.

Han menar att partiledningen accepterar M+SD-samarbeten runtom i landet för att få makt i kommunerna.

– Ska Moderaterna få majoritet och hamna i beslutspositioner behövs det på många ställen samarbeten med Sverigdemokraterna.

Tror på M+SD+KD

Pontus Mattsson tror också att M och SD är beredda att tillsammans med KD fördjupa samarbetet på riksplan om nästa val blir framgångsrikt.

– Om Kristdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna tillsammans får en så stor andel av rösterna att de har möjlighet att bilda regering så kommer de att göra det, säger Pontus Mattsson.

Hör honom berätta mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer