Maja Hermansson och ponnyn Kapten Krok ska tävla i Sweden International Horse Show i slutet av november. Foto: SVT/Sigrid Hallqvist

Maja och Kapten Krok spända – uttagna till stor hästtävling

Uppdaterad
Publicerad

Maja Hermansson, 16, från Asarum siktar nu högt med sin dressyrridning. Snart bär hästsläpet av till Stockholm – där Maja och hennes ponny Kapten Krok är uttagna att tävla i Sweden International Horse Show.

Maja och ”Kroken” fick på SM förra helgen veta att de är ett av fyra team som grep en plats i den stora finalen i Stockholm i slutet av månaden. Beskedet bringade förstås stor glädje – men också spänning och nervositet.

– Kroken har aldrig tävlat i en såhär stor tävling förut, så jag vet inte hur han kommer att reagera på alla människor, säger Maja Hermansson.

Se Maja och Krokens dressyr i klippet ovan

SIHS ponnykür – Dressyr

Ponnyekipage (D-ponnyer) kvalar på dressyrtävlingar runtom i landet och de fyra bästa ekipagen från semifinalerna möts i final på Friends Arena under Sweden International Horse Show.

Info: horseshow.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.