Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ida Grybäck var en totalt 14 personer som deltog i Backyard Ultra. Foto: William Juhlin/SVT

Premiär för Backyard Ultra i Karlshamn: ”Mitt rekord är 17 mil”

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 09:00 på lördagsmorgonen inleddes premiären av Sternö Backyard Ultra i Karlshamn. Däremot är det oklart när loppet tar slut – det pågår nämligen så länge som deltagarna orkar.

Backyard Ultra är ett varvlopp som innebär att deltagarna ska springa ett varv på 6,7 kilometer varje timme – så länge de orkar. Det svenska rekordet är 68 varv vilket innebär en sträcka på nästan 46 mil under 68 timmar.

Den första Backyard Ultra-tävlingen i Sverige anordnades 2015 och nu i dag hölls tävlingen för första gången i Karlshamn. Charlie Bergström från Sölvesborg har sprungit några Backyard Ultra-lopp tidigare och hans rekord är 25 varv, det vill säga nästan 17 mil.

– Man kan bli ganska trött framåt småtimmarna men det verkar bli fint väder både i dag och i natt så vi får se vad det landar på den här gången, säger Charlie Bergström som är en av totalt 14 deltagare i loppet.

Loppet avslutades klockan 22 och då stod Charlie Bergström som vinnare efter att ha sprungit i 13 timmar.

Se deltagarna springa i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.