Bokelundsskolans rektor Peter Uvenäs förfrågan om att hissa prideflaggan nekades på grund av den nya flaggpolicyn i Sölvesborgs kommun. Foto: SVT

HBTQ-pjäs i Sölvesborg – då fick flaggan hissas i aulan

Publicerad

Bokelundsskolans rektor ville hissa prideflaggan i samband med skådespelaren Oskar Sternulfs HBTQ-monolg – men kommunen sa nej. I stället sattes flaggan upp i skolans aula.

Under torsdagen och fredagen får niondeklassarna på Bokelundsskolan i Sölvesborg se Oskar Sternulfs monolog Komma ut.

– Vi har ett tematiskt arbete i skolan som ringar in den här typen av frågeställningar, säger skolans rektor Peter Uvenäs.

Inför skådespelarens besök ville skolans rektorn hissa prideflaggan. Men på grund av kommunens uppmärksammade flaggpolicy fick man ett nej.

– Jag ville koppla flaggan till besöket, men det funkar lika bra att hänga flaggan i aulan. Folket har valt de politiker som finns i Sölvesborg och jag följer deras anvisningar. Det är inget konstigt med det, säger Peter Uvenäs.

”Detaljerna är viktiga”

Oskar Sternulf ser positivt på att skolan hissat flaggan i aulan.

– Det är de små detaljerna som är viktiga. Vi blir inte tryggare av att förbjuda saker, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.