Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Etapp fem i bygget av Östra Piren kostar ytterligare mer än vad man tidigare trott berättar Karlshamnsfastigheters vd Magnus Persson. Foto: SVT arkiv

Prislappen för Östra Piren i Karlshamn höjd – igen

Publicerad

Bygget av etapp fem på Östra Piren i Karlshamn kostar mer än beräknat. Nu har budgeten utökats igen, och slutpriset på etapp fem av bygget beräknas bli cirka 600 miljoner kronor.

Notan för bygget av etapp fem av Östra Piren i Karlshamn blir dyrare än beräknat. Ytterligare en gång har budgeten för bygget utökats och prislappen ligger nu på runt 600 miljoner kronor, det var BLT först med att rapportera om.

– Det har varit lite olyckliga omständigheter i projektet, framförallt när det äger rum med inflationen som tryckt upp materialpriserna. Sedan har det blivit lite mer avancerade lösningar som har tagit lite mer tid, säger Karlshamnsfastigheters vd Magnus Persson till SVT Nyheter Blekinge.

Hur stor risk tror du att det är att det blir mer än 600 miljoner som slutnotan hamnar på?

– Jag tror att det är en väldigt liten risk, fast i detta projektet vågar man inte stänga några dörrar tyvärr, säger Magnus Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.