Häst gick ner sig vid sjö – räddades efter insats

Uppdaterad
Publicerad

En häst gick ner sig och fastnade vid Långasjön i närheten av Vilshult, utanför Olofström. Räddningstjänsten lyckades till slut rädda hästen och veterinär ska bedöma skadeläget.

Under tisdagsmorgonen kom ett larm om djurräddning på ett större tamdjur, vid Långasjön i närheten av Vilshult. Det visade sig handla om en häst.

– Den ska ha gått ner sig i någon slags torvmosse, ett kärr. Den sitter rätt illa till men vi är på plats, säger Joakim Åberg, räddningschef i beredskap på Räddningstjänsten Västra Blekinge.

Vet du om det var någon ryttare med?

– Nej, jag tror att den ska ha varit lös.

Räddades

Räddningstjänsten inledde en större räddningsinsats som till slut resulterade i att hästen kunde dras upp på säker mark. Skadeläget på hästen ska bedömas av veterinär, men den ska i alla fall stå på alla fyra igen.

Trafiken påverkades på väg 15 under insatsen, då räddningsfordon blockerade framkomligheten. Nu ska det vara lugnt på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.