Vid ett bråk på en mack blev en person bestulen på sin motorcykel. Bilden har inget med händelsen att göra. Foto: TT

Fyra män begärs häktade för motorcykelrån

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till Rödeby under onsdagskvällen. Vid ett våldsamt bråk på en mack blev en person under hot bestulen på sin motorcykel. Fem personer kunde senare gripas – samtliga kända av polisen sedan tidigare.

Under fredagen begärdes fyra män häktade på sannolika skäl misstänkta för rån.

Det var vid klockan 21 på onsdagskvällen som det uppstod ett bråk vid Högalundsvägen i Rödeby, i närheten av en mack.

Det var en person som bestämt träff med en annan person, men väl på platsen dök fler personer upp och hotade att ta hans motorcykel. Det blev hotfull stämning och ägaren till motorcykeln ska enligt anmälan ha fått slag mot sig.

– Någon såg det här bråket och ringde då till polisen, men när vi kom fram hade de misstänkta försvunnit från platsen och hade då fått med sig motorcykeln, säger presstalesperson Robert Loeffel.

Kända av polisen sedan tidigare

Polisen lyckades lokalisera personerna och kunde sedan gripa fem personer mellan 25 och 40 år. De är nu anhållna misstänkta för rån och är kända av polisen sedan tidigare.

– Vi kan inte kommentera på vilket sätt vi har haft att göra med dem, säger Robert Loeffel.

Det är oklart var motorcykeln finns, den har inte anträffats av polisen ännu. Polisen vill inte gå in på några uppgifter om motorcykelns utseende.

Under fredagen begärdes fyra personer häktade för rånet i Rödeby.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.