Rånarduo döms efter flera brott – får fängelse

Uppdaterad
Publicerad

De två männen stod åtalade bland annat för att ha stulit en bil av en äldre man i Ronneby, och för att ha återvänt dagen därpå och misshandlat mannen. Nu döms de båda till fängelse.

Två män kom fram till den äldre mannen när han satt på sin balkong, och påstod sig komma från hemtjänsten. Efter att ha lurat sig in i bostaden tog de mannens bilnycklar och försvann sedan med hans bil.

Senare samma dag hittade offrets son bilen på en parkering på Hjorthöjden. Där konfronterades även två män som befann sig vid den, som då gick till attack mot sonen med sparkar och slag.

Nästa dag återvände männen till den äldre mannen, misshandlade honom och stal hans plånbok.

Två män åtalades för handlingarna, samt för ytterligare ett rån och en inbrottsstöld. De döms för flera av brotten, men den ena frias från brotten mot den äldre mannen då han inte till hundra procents säkerhet kunde pekas ut som skyldig.

Den ena av männen döms till tre år och två månaders fängelse, medan den andra får ett och ett halvt års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.